2022. szeptember 23., péntek

Ha rövid a takaród, toldd meg egy nemzeti konzultációval

  • Szeretné ön, hogy az uniós szankciók miatt egymillió forint legyen egy köbméter gáz? Igen - nem - nagyon nem.
  • Szeretné ön, hogy az uniós szankciók miatt ezer forint legyen egy liter benzin? Igen - nem -  nagyon nem.
  • Szeretné ön, hogy az uniós szankciók miatt ötszáz forint legyen egy kW áram? Igen -  nem - nagyon nem.
  • Szeretné ön, hogy a gonosz Brüsszel diktáljon és szegény Putyin miattuk minden energiahordozót ezerszeres áron legyen kénytelen adni, de nem az ő, hanem a gonosz Brüsszel hibájából? Igen - nem - nagyon nem - szegény Putyin. 
  • Szeretné ön, hogy a gonosz Brüsszel megerőszakolja lányainkat, asszonyainkat és elzabrálja a nagyképernyős lapostévét? Igen -  nem - nagyon nem.
  • Szeretné ön, hogy a velejéig romlott NATO atombomháborúba kényszerítse az ártatlan Putyint, aki éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy a szegény magyaroknak (úgy is, mint Magyaroknak) olcsóbb legyen a gáz? Igen - nem - nagyon nem - szegény Putyin.

Na, ezzel megvolnánk. Nagyjából ennyi értelme lesz a következő, jó sokba kerülő, ellenőrizhetetlen eredményt hozó nemzeti (úgy is mint Nemzeti) konzultációnak. Kormányozni nem tudnak, nem is akarnak, verbális frontot viszont szívesen nyitnak - természetesen nyugati irányba. És viszik magukkal a híveiket és egyre több megtévesztett, alulinformált, valamiért függő helyzetben lévő, a civil kurázsit hírből sem ismerő polgártársainkat (úgy is, mint Magyarokat). S ha Orbán egyik nap arra ébred, hogy kicsit szúr, nagyon hasogat, nemhogy harcolni, de a cipőjét bekötni sem igen tudja már, hát akkor majt sértett pótcselekvésként totális lerohanást indít az EU ellen, s kilépteti az országot a szövetségből. Jó lesz nekünk a KGB-ügynök Putyin szárnyai alatt. A gáz nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lesz, de maguk az orosz katonák fogják tankjaikkal ideszállítani. És természetesen csak ideiglenesen maradnak itt, míg egy lánglelkű ifjú - hosszas titkos tárgyalások után, a kivonulást kockáztatva - haza nem zavarja őket újra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése